De Lindehoeve Oud-Beijerland

Tijdelijke crisisnoodopvang vluchtelingen opent over enkele weken in Oud-Beijerland

Geplaatst op: 28 september 2022
Binnen enkele weken gaat er nog een tijdelijke crisisnoodopvang open, in Oud-Beijerland gemeente Hoeksche Waard. Op deze locatie in het gebouw van sociaal-cultureel centrum De Lindenhoeve aan het Laningpad, kunnen maximaal 100 personen  terecht tot en met 31 december dit jaar.

Het Rijk heeft alle veiligheidsregios gevraagd 450 tijdelijke crisisnoodopvang plekken te organiseren voor asielzoekers die niet terecht kunnen in Ter Apel. Met deze 100 plekken in Oud-Beijerland biedt de regio straks 333 plekken tot eind dit jaar. Eerder al openden gemeenten Dordrecht (nu 154 plekken), Hendrik-Ido-Ambacht (31 plekken) en Sliedrecht (48 plekken) crisisnoodopvanglocaties.

Locatie geschikt maken voor opvang
De Lindenhoeve in Oud-Beijerland is geschikt om op korte termijn in te richten met de benodigde verblijfs- en slaapruimten en sanitaire voorzieningen. Meegewogen is dat het gebouw verschillende grotere en kleinere ruimten heeft en met enkele aanpassingen aan de brandveiligheidseisen kan voldoen. De komende tijd wordt er hard gewerkt om de locatie geschikt te maken voor de opvang van de eerste  vluchtelingen.

Ervaring met opvang
“De Hoeksche Waard heeft de afgelopen jaren op meerdere momenten laten zien dat we vluchtelingen op een goede manier op kunnen vangen. Ook het dorp Oud-Beijerland heeft ervaring met de opvang van vluchtelingen. In 2015 zijn 100 vluchtelingen uit voornamelijk Syrië opgevangen in sporthal De Boogerd. In de afgelopen periode heeft de Hoeksche Waard zich van de warme kant getoond met de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Piershil en Strijen en de opvanglocatie van het COA in ’s-Gravendeel. Er is vertrouwen dat ook de nieuwe tijdelijke bewoners van De Lindenhoeve op onze hulp kunnen rekenen”, aldus burgemeester Aptroot van Hoeksche Waard.

Lees meer informatie op www.gemeentehw.nl/crisisnoodopvang