Oefening brandweer

Trainingen met sirene en zwaailicht (25 – 30 okt.)

Geplaatst op: 20 oktober 2021
Vanaf maandag 25 oktober houdt Brandweer Zuid-Holland Zuid korte trainingen voor het rijden met zwaailicht en sirene. Deze oefeningen zijn noodzakelijk om veilig en vlug ter plekke te zijn, bij brand en  hulpverlening.
Tankspuitauto

De data en plaatsen:

  • 25 en 26 oktober (ma, di.): Gorinchem. Start bij kazerne.
  • 27 oktober (woe.): Dordrecht, start Spinel Veiligheidscentrum.
  • 28, 29, 30 okt. (don, vrij, zat.) Oud-Beijerland. Start bij kazerne.

Paar minuten
De brandweerchauffeurs worden beoordeeld op ‘veilig door het verkeer gaan’, ‘kijktechniek’ en ‘plaats op de weg’. De trainingen starten rond 9.00 uur en zijn aan het einde van de dag voorbij, uiterlijk 21.30 uur. De training heet ‘Rijden met Optische en geluidsignalen (OGS)’. Iedere chauffeur rijdt één uur. Daarin wordt twee tot drie keer gedurende enkele minuten overgeschakeld naar 'rijden onder prio 1', met sirene.

Alvast dank
Ton Banis, afdeling Staf Incidentbestrijding van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid licht toe: “Deze trainingen zijn onderdeel van de vakbekwaamheid. De deelnemers leren, in aanwezigheid van een instructeur, om het voertuig waarvoor ze zijn aangesteld snel en veilig op de bestemming te brengen. Oefenen in de praktijk is, naast theorie, een strikt noodzakelijk onderdeel. Wij beseffen dat de sirene tijdelijk wat geluidsoverlast kan geven. We willen iedereen hartelijk bedanken voor het begrip hiervoor.”

Vragen? Opmerkingen? Mail [email protected]