Foto van kazerne Oud-Beijerland

Veiligheidsdag in Hoeksche Waard

Geplaatst op: 15 september 2022
Zaterdag 24 september organiseren de hulpdiensten een veiligheidsdag. Die dag staat volledig in het teken van veiligheid en presenteren de hulpdiensten zich. Tussen 10.30 en 15.30 uur is iedereen welkom aan de Aston Martinlaan 20 in Oud-Beijerland.

Vanuit de brandweerkazerne in Oud-Beijerland laten de hulpdiensten iedereen kennismaken met het werk dat zij verrichten. Naast de bekende hulpdiensten als de brandweer, politie, ambulancedienst zijn ook ProRail Incidentenbestrijding, provincie Zuid-Holland, gemeente Hoeksche Waard en handhaving aanwezig. Ook het Urban Search and Rescue team -USAR.nl- laat zien hoe zij mensen bevrijden uit bijvoorbeeld aardbevingsgebieden.

Het publiek is tussen 10.30 en 15.30 uur welkom om onder andere hulpdienstvoertuigen te bewonderen. Ook zijn er diverse stands met informatie rondom het thema veiligheid. Kortom, er is van alles te beleven en te zien. Vanwege beperkte parkeergelegenheid adviseren we om zoveel mogelijk op de fiets of via het openbaar vervoer de veiligheidsdag te bezoeken.