Voortgang Oekraïne-crisis

Voortgangsrapportage Vluchtelingenopvang zomer 2022

Geplaatst op: 23 september 2022
Van de Rijksoverheid hebben alle veiligheidsregio’s opdracht gekregen in totaal 2.560 gemeentelijke opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren. Deze zomer kregen we daar het verzoek van het Rijk bij om voor de overloop van Ter Apel, asielzoekers tijdelijk op te vangen in crisisnoodopvang locaties. Terwijl het Rijk oplossingen voor de vastgelopen asielketen doorvoert. Het ging in eerste instantie om de opvang van 225 mensen per veiligheidsregio en later nog een 225, in totaal 450 opvangplekken. Deze crisisnoodopvang is verzocht tot 31 december 2022.

De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) zet zich samen met gemeenten in om voldoende opvangplekken te realiseren en samen te zorgen voor een juiste match van vluchtelingen met een opvanglocatie. Dit naast de vele particulieren die zich inzetten voor het realiseren van opvang bij hen thuis.

Voortgangsrapportage

Om de gemeenteraden mee te nemen in het verloop van de vluchtelingenopvang informeren wij hen met een Voortgangsrapportage. Elke zes weken houden we hen op de hoogte van onze activiteiten om deze opvangplekken te realiseren en het in goede banen leiden van informatie en handelingsperspectieven naar vluchtelingen, burgers en organisaties. Voorheen heette dit document het Verantwoordingsdocument.

Update Zomer 2022

Hier leest u de Voortgangsrapportage  van zomer 2022. Het document is het best te lezen op een tablet of PC. De voortgangsrapportage wordt iedere zes weken geüpdatet met de laatste cijfers en ontwikkelingen.