Brandveiligheidscheck

Het zal je maar gebeuren...
inspectie brandblussers

Jouw woning brand af omdat je geen rookmelder had. Je naasten en buren in gevaar. Dierbare herinneringen gaan letterlijk in rook op. Dit maak je niet graag mee, toch gebeurt het nog te vaak. En de meeste slachtoffers vallen niet door brand, maar door rook. Door stoffen die je niet ziet en ruikt, maar die wel giftig zijn en soms zelfs dodelijk.

Rookmelders en meer
Om veel van deze narigheid te voorkomen zijn rookmelders sinds 1 juli 2022 verplicht in woningen. De brandweer wil bewoners en beheerders graag helpen hun woongebouwen nóg veiliger te maken. Zo bezoeken we woongebouwen en kijken we naar alles wat met brand en veiligheid te maken heeft. Denk aan situaties die grote risico's vormen, zoals elektrische apparaten en de staat van bouwkundige voorzieningen.

Aanmeldformulier VVE's

Voor VVE's is het mogelijk om zichzelf aan te melden voor een gratis bezoek en advisering op maat, met oog voor praktische en betaalbare oplossingen die aansluiten op specifieke situaties die voor de betreffende VVE van toepassing zijn.

Aanmelden
Interesse? Meld je dan aan voor een gratis brandveiligheidscheck via het onderstaande formulier. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op!

Aanmeldformulier VVE's

Meer informatie

rookmelder illustratie

Test je kennis!

Benieuwd naar jouw kennis van brandveiligheid? Test dan je kennis via onze online lesmodule! De module staat stil bij brandgevaar, rookmeldermogelijkheden, verschillende rookmelder typen en rookmelder onderhoud.

Klik op de rookmelder illustratie hieronder om naar de lesmodule te gaan.

rookmelders illustratie

Vragen?

Heb je nog aanvullende vragen en/of opmerkingen met betrekking tot rookmelders en brandveiligheid? Neem dan contact met ons op via [email protected]. We komen vervolgens zo snel mogelijk bij je terug met een reactie.