Screenshot homepage verantwoordingsdocument

Verantwoordingsdocument gemeenteraden

Geplaatst op: 17 september 2021
Vanaf 12 maart 2020 was de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid opgeschaald naar coördinatiealarm ‘GRIP 4’ in verband met de bestrijding van het coronavirus. Om de gemeenteraden mee te nemen in het verloop van de crisis stelden wij een digitaal verantwoordingsdocument op. In juli 2021 is het besluit genomen om af te schalen van GRIP 4 naar GRIP 0. Vanwege de duur en de impact van deze crisis, bleven wij ondanks de afschaling op deze manier verantwoording afleggen. We actualiseerden iedere maand het verantwoordingsdocument met de meest recente gebeurtenissen en ontwikkelingen, tot en met september 2021.

Bekijk hier de laatste versie. Je kunt het verantwoordingsdocument het best op een tablet of desktop bekijken voor een optimale leeservaring.

De veiligheidsregio, GGD en gemeenten werken de afgelopen maanden nauw en intensief samen. Want alleen samen krijgen we corona onder controle. Dit document beschrijft hoe de crisisorganisatie is georganiseerd, welke stappen en beslissingen wij maken. Per maand nemen wij de lezer mee om een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze organisatie, het verloop van het virus in onze regio en hoe wij hierop acteren.

Na een GRIP 4 is de voorzitter wettelijk verplicht aan de gemeenteraden verslag uit te brengen over het verloop van de gebeurtenissen en de besluiten die hij heeft genomen op basis van de Wet veiligheidsregio’s. Vanwege de duur en de impact van deze crisis doen we dit nu ook tussentijds.

Meer informatie
Wil je meer weten over de coronamaatregelen?

Regio Zuid-Holland Zuid
Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Bel naar 0800-1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur), of met een specifieke vraag over een situatie in de regio Zuid-Holland Zuid met je lokale gemeente.

Landelijk
Bekijk de website van het RIVM en de website van Rijksoverheid. Kom je daar niet verder? Bel naar 0800 – 1351.