Header afbeelding met foto van meterkast met tekst 'Hé ondernemer, is jouw meterkast op peil?'

Het voorkomen van brand, is beter dan genezen. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen.

Geel icoon schild met vinkje

(Uit)bouw meterkast en betrouwbaar onderhoud door een gecertificeerd installateur

Let bij de aanleg of uitbreiding op keurmerken. Het doel hiervan is om de kwaliteit van de meterkast bij de aanleg of aanschaf al te bepalen.
Laat regelmatig onderhoud uitvoeren op basis van relevante criteria. De scopekeuringen* zijn hier een geschikt middel voor.

Geel rookmelder icoon

Plaats een rookmelder

Hang een rookmelder op in de meterkast. Deze rookmelder moet worden aangesloten op een inbraakalarm/BMI. De rookmelder zal je vervolgens waarschuwen wanneer er rookontwikkeling ontstaat.

Geel icoon waarschuwing driehoek

Test je aardlekschakelaars

De aardschakelaar: een extra beveiliging die de stroom uitschakelt bij storingen, bescherming biedt bij kortsluiting en het onbedoeld onder spanning staan van apparaten voorkomt. Een belangrijk onderdeel van je meterkast. Test de aardlekschakelaars daarom regelmatig. Weten hoe je dit doet? Klik hier.

Foto van stuk van de meterkast waar monteur bezig is met controle

Waarom een Scope keuring?

Scope keuringen zijn zinvol om naast het voorkomen van persoonlijk letsel en schade ook brand te voorkomen. De schade na een brand is vaak groter dan wordt gedacht. Het doel van de keuring? De kans op schade door brand met een elektrische oorzaak te verkleinen.