vrachtwagen

VRZHZ doneert hulpgoederen aan Oekraïne

Geplaatst op: 1 maart 2022
De situatie in de wereld is zorgelijk. Er vallen slachtoffers vanwege een hevige strijd in Oekraïne. Er ontstaan in Nederland verschillende burgerinitiatieven voor het inzamelen van goederen. De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) heeft hulpgoederen gedoneerd bij een initiatief in de Hoeksche Waard. Het gaat om oude bluskleding, verbandmiddelen, schoeisel en transportmiddelen als kratten en rolcontainers.

De inzamelingsactie is opgezet door een inwoner uit Mijnsheerenland. Vanuit de Hoeksche Waard vertrekken meerdere vrachtauto’s die spullen brengen naar Oekraïne. Het transport wordt georganiseerd door Nederlanders en komen terecht bij een Nederlandse boer in midden Oekraïne. Van daaruit worden de spullen verder verspreidt. Het gaat om middelen als noodaggregaten, (warme)kleding, slaapzakken, matrassen en medische artikelen. De initiatiefnemer heeft in Nederland drie inzamelpunten opgezet waaronder in de Mijnsheerenland. Dit weekend en begin van de week stonden er al lange rijen om spullen te brengen.

Hulpgoederen
De VRZHZ heeft maandag verschillende hulpgoederen gedoneerd. Het gaat om tientallen bluspakken. “De spullen zijn afgeschreven maar warm en waterdicht. We hopen dat we de mensen in Oekraïne hiermee kunnen helpen. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen doneren” vertelt afdelingshoofd Marko Redelijkheid. Maar ook laarzen, oordoppen en verbandmiddelen zijn aangeboden. “Om het transport naar Oekraïne te vergemakkelijken hebben we daar ook rolcontainers en kratten aan toegevoegd”.

Bekijk de video op het YouTube kanaal van Brandweer Zuid-Holland Zuid.