Man ondergaat coronatest in teststraat waar 3 GGD-medewerkers aanwezig zijn

Corona teststraat GGDZHZ verhuist van Oranjepark naar Calandstraat

Geplaatst op: 8 december 2020
In de nacht van 10 op 11 december verhuist de teststraat van GGD Zuid-Holland Zuid van het Oranjepark naar de Calandstraat 44 in Dordrecht. De teststraat is op donderdag 10 december volgens de normale openingstijden geopend. Op vrijdag 11 december is de teststraat op de nieuwe locatie vanaf 9.30 uur geopend.

Gedurende de avonduren en in de nacht van 10 op 11 december wordt de teststraat verhuisd. Deze verhuizing is noodzakelijk omdat de testlocatie in het Oranjepark een nieuwe bestemming krijgt. De verhuizing is met name voor de GGD medewerkers een aangename verandering, aangezien het op de locatie op het Oranjepark erg koud kan zijn.

Lopend door de teststraat 

De teststraat op de Calandstraat is geen zogenaamde 'drive through' meer, maar een locatie waar de bezoekers te voet binnenkomen. Je parkeert voortaan de auto op het terrein en loopt vervolgens naar binnen voor de test. Hiervoor is een route ontworpen waardoor bezoekers -op 1,5 meter afstand van elkaar- een eenrichtingsweg door het pand afleggen. Medewerkers maken gebruik van een andere route, waardoor zij en de bezoekers elkaar alleen bij de test ontmoeten.

Priotesten
Op de Calandstraat is één 'drive through straat' ingericht. Deze wordt gebruikt voor priotesten van zorg- en onderwijspersoneel.

Man ondergaat coronatest in teststraat waar 3 GGD-medewerkers aanwezig zijn