Gemeentekantoor Sliedrecht

Opvanglocatie voor asielzoekers in gemeentekantoor Sliedrecht

Geplaatst op: 5 september 2022
Gemeente Sliedrecht heeft een deel van het gemeentehuis ter beschikking gesteld voor crisisnoodopvang van asielzoekers, om de druk op Ter Apel te verlichten. Ongeveer 50 mensen kunnen terecht in de locatie die over ruim twee weken klaar is.

Gemeentekantoor beste optie

Na het extra verzoek van het kabinet aan alle veiligheidsregio’s om per regio nog eens 225 mensen op te vangen zijn de gemeenten in onze regio nogmaals op zoek gegaan naar mogelijkheden. De gemeente Sliedrecht heeft hierop een deel van het eigen kantoor aan de Industrieweg aangeboden. De keuze voor deze locatie zorgt dat opvang in de gemeente niet ten koste gaat van activiteiten en verenigingen, zoals bij opvang in een sporthal wel het geval zou zijn. De gevolgen voor omwonenden blijven vanwege de ligging beperkt en de opvang is te realiseren zonder grote verbouwingen of grote aanpassingen.

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid en gemeente Sliedrecht werken samen aan de locatie. Over ruim 2 weken kunnen de eerste mensen hun tijdelijke intrek in het gebouw nemen. Lees meer in het persbericht van gemeente Sliedrecht.

Opvang van asielzoekers in de regio

In onze regio vangen de gemeenten Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht samen al zo'n 190 asielzoekers op in tijdelijke crisisnoodopvanglocaties. Daarnaast worden in de gemeente Gorinchem sinds eind vorig jaar zo’n 300 asielzoekers opgevangen in een noodopvang. Ook in gemeente Hoeksche Waard is sinds vorig jaar een opvanglocatie geopend waar inmiddels zo'n 400 asielzoekers terecht kunnen. De locaties in Gorinchem en Hoeksche Waard staan los van het huidige verzoek aan de Veiligheidsregio’s om crisisnoodopvang te organiseren ter verlichting van de situatie in Ter Apel.