Nieuws vluchtelingenopvang

Opvang vluchtelingen & asielzoekers updates
Close-up van brandweerauto's in uitrukhal
Geplaatst op: 1 januari 2024

Beheersbare jaarwisseling in Zuid-Holland Zuid

De jaarwisseling is in Zuid-Holland Zuid relatief rustig verlopen. De hulpdiensten waren voorbereid op verschillende scenario’s, maar grote incidenten bleven uit. Wel hielden meerdere kleine incidenten de brandweer druk bezig.
Jaarwisseling vuurwerk met een groep mensen
Geplaatst op: 28 december 2023

Veilige jaarwisseling doen we samen

De jaarwisseling. Voor veel mensen een feestelijke avond en nacht. Op welke manier je de jaarwisseling ook viert, sta bewust stil bij de veiligheidsrisico’s en denk aan de veiligheid en gezondheid van anderen in je omgeving. Zo kunnen we met elkaar genieten van een gezellige en veilige jaarwisseling.
Sleutelkluis voor de brandweer
Geplaatst op: 8 november 2023

Traditionele sleutelkluizen in 2025 uitgefaseerd

Vanaf 1 juli 2025 werkt Brandweer Zuid-Holland Zuid niet meer met de traditionele sleutelkluizen. Op deze datum zijn de generale hoofdsleutels van alle operationele voertuigen in regio Zuid-Holland Zuid verwijderd.
mobiel met tekst
Geplaatst op: 5 oktober 2023

Toekomstbestendige zorg voor vluchtelingen

Huisartsenzorg voor Oekraïense vluchtelingen uit de gemeenten Zwijndrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Sliedrecht, Papendrecht en later ook Alblasserdam is sinds 2 oktober jl. anders georganiseerd.
kleindochter helpt oma om haar rookmelder op te hangen in huis.
Geplaatst op: 4 oktober 2023

Check rookmelders bij jezelf en bij anderen

“De wettelijke verplichting om rookmelders te hebben op elke woonverdieping, heeft Nederland brandveiliger gemaakt. Dat weet ik zeker”, benadrukt Carolien Angevaren namens Brandweer Nederland.
bellriva
Geplaatst op: 14 juli 2023

Bewoners noodopvang verhuisd naar boot

Dinsdag 18 juli en woensdag 19 juli zijn de bewoners van de crisisnoodopvanglocaties Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht verhuisd naar de noodopvang van het COA op de boot Bellriva.

Ga naar de themapagina over de Oekraïne-crisis.

Klik hier