Nieuws vluchtelingenopvang

Opvang vluchtelingen & asielzoekers updates
brandweerploeg met brandweermensen van brandweerpost Groot Ammers voor brandweerauto.
Geplaatst op: 7 mei 2024

Brandweer in Groot-Ammers opent deuren

Zaterdag 25 mei organiseert de brandweer in Groot-Ammers een open dag. In en rondom de brandweerkazerne aan de Voorstraat is die dag veel te beleven. Er zijn tussen 10.00 en 15.00 uur activiteiten voor jong en oud.
Rookmelder Check, Koop, Plak
Geplaatst op: 3 april 2024

Rookmelders redden levens

Een grote brand in huis. Je moet er niet aan denken, maar toch is een ongeluk snel gebeurd. Rookmelders zijn van levensbelang.
Locatie van de Melkweg te Bleskensgraaf via Google Streetview
Geplaatst op: 22 maart 2024

Crisisnoodopvang langer open

De tijdelijke gemeentelijke opvang (TGO), ook wel crisisnoodopvang, in Bleskensgraaf blijft langer open. De locatie aan de Melkweg blijft minstens tot 1 januari 2025 open. Gemeenten Molenlanden heeft dit besloten na de noodoproep van staatssecretaris Van der Burg.
jonge man en vrouw die beide brandweerofficier zijn.
Geplaatst op: 7 maart 2024

Word brandweerofficier, net als Robert!

Grijp nu je kans! De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft twee plaatsen beschikbaar voor de opleiding Brandweerofficier. Deze opleiding en jouw ontwikkeling tijdens en na het opleidingstraject staan in het teken van leiderschap. Robert volgde de 52ste voltijdopleiding tot Brandweerofficier. Lees hier zijn verhaal.
Close-up van brandweerauto's in uitrukhal
Geplaatst op: 1 januari 2024

Beheersbare jaarwisseling in Zuid-Holland Zuid

De jaarwisseling is in Zuid-Holland Zuid relatief rustig verlopen. De hulpdiensten waren voorbereid op verschillende scenario’s, maar grote incidenten bleven uit. Wel hielden meerdere kleine incidenten de brandweer druk bezig.
Jaarwisseling vuurwerk met een groep mensen
Geplaatst op: 28 december 2023

Veilige jaarwisseling doen we samen

De jaarwisseling. Voor veel mensen een feestelijke avond en nacht. Op welke manier je de jaarwisseling ook viert, sta bewust stil bij de veiligheidsrisico’s en denk aan de veiligheid en gezondheid van anderen in je omgeving. Zo kunnen we met elkaar genieten van een gezellige en veilige jaarwisseling.
Sleutelkluis voor de brandweer
Geplaatst op: 8 november 2023

Traditionele sleutelkluizen in 2025 uitgefaseerd

Vanaf 1 juli 2025 werkt Brandweer Zuid-Holland Zuid niet meer met de traditionele sleutelkluizen. Op deze datum zijn de generale hoofdsleutels van alle operationele voertuigen in regio Zuid-Holland Zuid verwijderd.

Ga naar de themapagina over de Oekraïne-crisis.

Klik hier