Coronavirus Updates

Lees alle informatie over coronavirus op de speciaal ingerichte nieuwspagina

Fakkelen

Fakkelen is niet gevaarlijk. Wel kun je er hinder ondervinden door het licht, geluid en in sommige gevallen rook (roetdeeltjes). Heb je last van het geluid of rook, of vind het niet prettig?

Geen spoed, wel brandweer?

Bel dan 0900-0904. De brandweer komt dan ter plaatse, ook al is het geen spoedsituatie. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

Coronavirus

Als er een uitbraak van infectieziekten ontstaat, spreken we van een epidemie. Dit is een ziekte zich in een grotere mate voordoet dan normaal en bedreigend is voor

Natuurbrand

Bijna alle natuurbranden ontstaan door menselijk gedrag. Eén nonchalant weggegooide sigarettenpeuk of stuk glas kan al de oorzaak zijn van …

Uitval van drinkwater

De drinkwaterbedrijven in de regio Zuid-Holland Zuid, Oasen en Evides, staan voor een continue levering van betrouwbaar water. Helaas doen …

Rookoverlast

Bij iedere brand komt rook vrij. Rook inademen is nooit gezond. Blijf daarom zoveel mogelijk uit de rook en voorkom dat je rook binnenkrijgt.

Een incident op het spoor

In de regio Zuid-Holland Zuid wordt het spoor niet alleen gebruikt voor personenvervoer, maar is het spoortraject in de regio ook een doorvoerroute van gevaarlijke stoffen.

Brand

Brand kan snel ontstaan en zich verspreiden met meestal ingrijpende gevolgen voor de betrokken personen. Beperk het risico op brand met onze tips.

Gas, water en stroomuitval

We zijn gewend altijd water, gas en stroom tot onze beschikking te hebben, maar wat als er een storing is en je tijdelijk zonder zit? Hoe bereid je jezelf hierop voor?

Lichamelijke noodsituatie

Veel valpartijen zorgen voor de meeste slachtoffers in ons land. Bij een ernstige val of een lichamelijke noodsituatie is snelle eerste hulp erg belangrijk.

Verkeersongeval

Het overkomt iedereen wel eens, een verkeersongeluk. Het is echter niet voor iedereen altijd even duidelijk hoe je in zo’n situatie moet handelen.

Gevaarlijke stoffen

In onze regio wordt door diverse bedrijven gewerkt met gevaarlijke stoffen. Wat doe je bij een ongeval met gevaarlijke stoffen, thuis, onderweg of op het werk?

Overstromingen

Een overstroming is nooit uitgesloten en kan voor grote problemen zorgen. Wees hierop voorbereid en zorg dat je weet wat je moet doen, mocht het ooit gebeuren.

Paniek in een mensenmassa

Wanneer er paniek ontstaat bij drukbezochte evenementen is het belangrijk om te weten hoe je moet handelen. Bekijk daarom snel onze eenvoudige tips.

Infectieziekten

Het ontstaan van een epidemie of een uitbraak van infectieziekten kan altijd gebeuren. Lees hier tips over hoe besmetting kan worden voorkomen.

Extreem weer

Wat kun je doen bij extreem weer? Hoe bereid je jezelf voor en waar moet je allemaal op letten? Lees onze tips en leer hoe je moet handelen in zo’n situatie.

Explosie en instorting

Een explosie een door een gaslekkage of een instorting door een gebouwbrand. Lees onze tips om dit te voorkomen en leer hoe je moet handelen wanneer het toch gebeurt.

Terrorisme

Terrorisme is helaas niet meer weg te denken uit de hedendaagse samenleving. Lees hier hoe je de risico’s voor jou en anderen zo klein mogelijk houdt.

Kernongeval

Ondanks dat er geen kerncentrale in de nabije omgeving ligt, kun je toch te maken krijgen met incidenten met radioactief materiaal. Wat doe je in zo’n geval?

Koolmonoxide

Koolmonoxide is een gevaarlijk geurloos gas dat vrijkomt bij de onvolledige verbranding van bijvoorbeeld hout. Hoe herken je het en waar zitten de gevaren?

Cyberaanval

Cybercrime komt steeds vaker voor. Denk aan diefstal van persoonsgegevens, een computervirus, of haatzaaierij. Weet jij hoe je cyberaanvallen kunt voorkomen?

Checklist: Staat slachtoffer

Het kan onverwachts gebeuren dat je slachtofferhulp moet verlenen. Gebruik deze checklist voor het beoordelen van de toestand van een slachtoffer.

Checklist: Hulpdiensten

Soms komt het voor dat hulpdiensten nog niet aanwezig zijn vanwege overcapaciteit of dergelijke. Volg dan de vier stappen uit onze checklist.

Checklist: Vluchtplan maken

Voorkom paniek in crisissituaties door een vluchtplan voor jezelf op te stellen. Onze checklist bevat zeven waardevolle punten. Lees het hier.

Checklist: Noodvoorraad

Als er een ramp gebeurt en je noodgedwongen thuis moet blijven is een noodvoorraad een goed redmiddel. Lees hier wat er in een basis noodvoorraad hoort te zitten.

Checklist: Gevaarlijke stoffen

Wat zijn gevaarlijke stoffen en hoe herken je ze? Aan de hand van onze checklist leer je giftige stoffen- en alle bijbehorende gevaren herkennen.

Checklist: Evacuatie

Waar moet je rekening mee houden in het geval van een evacuatie? Wees goed voorbereid op een evacuatie en bestudeer- en print onze checklist.